Aktuality

V čase Vianoc si treba dať pozor na ilegálne inzeráty na predaj koláčov a zákuskov. Sklamať vedia nielen kvalitou, ale môžu ohroziť zdravie.

Viac ako 12 miliónov ročne neodvedú desiatky ilegálnych, neschválených cukrární a pekární štátu. Spotrebiteľ pri nákupe ich výrobkov zo sociálnych sietí a inzertných fór však môže doplatiť na neregistrované „domáce“ prevádzky nielen sklamaním z kvality, ale aj zdravotnými problémami. Keďže ide o „čierny predaj“, nefungujú u nich ani žiadne reklamácie. Čítať viac...

Pekárom chýba cez 1 500 pracovníkov, situácia spred roka sa našťastie nezopakovala

Viac ako 1 500 pracovníkov chýba pekárom na Slovensku. Ak by sa zopakovala chrípková epidémia ako v minulom roku, museli by pristúpiť k ešte výraznejšiemu obmedzovaniu dodávok ako počas minuloročnej chrípkovej sezóny. Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov navrhuje vláde riešiť zdanenie práce u výrobcov čerstvých potravín, najmä však príplatkov za prácu v noci, cez víkendy a štátne sviatky. Čítať viac...

Významný podiel v pekárenskom sektore tvoria rodinné firmy

Do Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov vstúpilo ďalších šesť podnikov z oblasti pekárstva a cukrárstva s viac ako 300 zamestnancami. Zväz tak posilnil svoju pozíciu najväčšieho potravinárskeho zväzu na Slovensku. Jeho členskú základňu tvorí už 526 so všetkých regiónov krajiny. Významný podiel členskej základne pritom tvoria rodinné podniky. Čítať viac...

Mlynári: Pšenice sa zožne dostatok, otáznou zostáva kvalita

Slovenské mlyny združené v Slovenskej spoločnosti mlynárov (SSM) očakávajú dostatok slovenskej pšenice, raže i ďalších obilnín na spracovanie múky. Otázkou zostáva kvalita pšenice. Slovenskí spotrebitelia by tak mali mať na jeseň dostatok slovenskej múky. Čítať viac...

Pozvánka na Valné zhromaždenie 2024

Pozvánka na Valné zhromaždenie 2024

Vážené dámy, ctení páni, členovia zväzu, cechov, Únie priemyselných pekární, pekári, cukrári a cestovinári Slovenska, milí priatelia, v mene predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov v SR (ďalej len "zväz") so sídlom Záhradnícka 21, Bratislava vás všetkých srdečne pozývam na 33. riadne Valné zhromaždenie zväzu, ktoré sa uskutoční dňa 14.03.2024 opätovne v priestoroch Hotela Residence na Donovaloch so začiatkom o 09:30 hod. Čítať viac...

Pozvánka na Valné zhromaždenie 2023

Pozvánka na Valné zhromaždenie 2023

Vážené dámy, ctení páni, milí priatelia, členovia zväzu, cechov, únie priemyselných pekární,  pekári, cukrári a cestovinári Slovenska, v mene predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov v SR (ďalej len "zväz") so sídlom Záhradnícka 21, Bratislava vás všetkých srdečne pozývame na 32. riadne Valné zhromaždenie zväzu, ktoré sa uskutoční dňa 16.03.2023 v priestoroch Hotela Residence na Donovaloch so začiatkom o 10.00 hod. Čítať viac...

Pozvánka na Valné zhromaždenie 2022

Pozvánka na Valné zhromaždenie 2022


Vážení priatelia, členovia zväzu, cechov, únie priemyslených pekární a pekári na Slovensku, v mene predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov si Vás dovoľujeme srdečne pozvať na 31. RIADNE VALNÉ ZHROMAŽDENIE SLOVENSKÉHO ZVÄZU PEKÁROV, CUKRÁROV A CESTOVINÁROV, ktoré sa uskutoční dňa 23.6.2022 v priestoroch Hotela Impozant vo Valčianskej doline so začiatkom o 10.00 hod.
Čítať viac...

Novým predsedom predstavenstva zväzu sa stal Milan Lapšanský

Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) povedie od nového roku 2022 ako predseda predstavenstva jeho doterajší výkonný riaditeľ Milan Lapšanský. Želáme mu veľa osobných ako aj pracovných úspechov a podporu zo strany predstavenstva, ako aj členov zväzu.
Čítať viac...

<123...13>